For Universities  For Companies          

Stappenplan IO New York

stage amerika
Om als internationale student succesvol een stage in New York City te kunnen bemachtigen zal je op tijd moeten beginnen! Het verkrijgen van een stage duurt normaliter bij IO New York tussen de twee en 12 weken. Daarnaast is er nog minimaal tussen de zes en acht weken de tijd nodig om het J1 stagevisum aan te vragen.
Na aannmelding wordt je iedere, of om de week op de hoogte gehouden over de geboekte vooruitgang.


stage visum amerika Renate - Fashion Stage New York: "Het is altijd al een droom van me geweest om voor een aantal maanden in New York te wonen. Ik had nu de kans om het te combineren met school en ging op zoek naar een modestage in New York. Een stage in New York regelen is stressvol en tijdrovend. Ik had nooit durven dromen dat het echt door zou gaan, maar dankzij de goede service van IO New York is alles helemaal goed gekomen. Dus begin op tijd met het zoeken van een stageplek, maar laat je zeker niet tegen houden door alle stress, het geld en het vele werk. Het is het helemaal waard! " Maart, 2017


Stappenplan IO New York

Aanmelden bij IO New York is geheel kosteloos en vrijblijvend. Na ontvangst van jouw aanmelding zal een vertegenwoordiger van IO New York contact met jou opnemen om je uit te nodigen voor een Skype-gesprek.
Tijdens de Skype intake zal jouw stage uitgebreid besproken worden. Jij hebt hier de mogelijkheid om te vertellen over de stage waar jij naar op zoek bent en welke voorwaarden door zowel jou als vanuit je opleiding worden meegegeven. Daarnaast kan er tijdens het Skype-gesprek door onze medewerkers meer verteld worden over de accommodatie mogelijkheden en het aanvragen van het J1 Visum. Na de intake zal de medewerker van IO New York bepalen of wij jouw aanmelding kunnen accepteren.
Mochten zowel jij als IO New York verder willen gaan met jouw aanmelding. Dan wordt jou gevraagd om onze aanmeldingsformulieren toe te sturen en een aanbetaling te doen van 275,- Euro. De documenten die IO New York zal opvragen zijn: cv, motivatiebrief, aanmeldingsformulier en zakelijke profielfoto.
Na het ontvangst van jouw aanmeldingsdocumenten zullen wij jou persoonlijke stagemogelijkheden doorsturen die voldoen aan jouw profiel en opgegeven wensen en voorwaarden.
Wanneer je de stagemogelijkheden hebt ontvangen kan je aan IO New York doorgeven welke stages jouw het meest aanspreken. IO New York zal vervolgens interviews organiseren bij de door jou gekozen stagebedrijven in New York.
Na het kiezen van de stages die het beste bij jou passen moet je een sollicitatiegesprek voeren met het stagebedrijf. De meeste sollicitatiegesprekken zullen worden afgenomen via Skype of Google Hangouts. Sommige bedrijven vragen om twee sollicitatierondes om zo de juiste kandidaat te kiezen. Bekijk onze Prezi over hoe jij je goed kunt voorbereiden op het interview.
Wanneer zowel jij als jouw stagebedrijf akkoord zijn met de stage ontvang jij onze factuur met het resterende bedrag.
Wanneer jij bent aangenomen voor de stageplaats bij het door jou gekozen stagebedrijf is het tijd om het J1 Visum aan te vragen. Met de J1 Visum Support van IO New York zorgen wij ervoor dat jouw Visumaanvraag zo soepel en vlekkeloos mogelijk verloopt. IO New York zal jouw Sponsorship aanvraag invoeren bij de Sponsororganisatie in Amerika. Daarnaast neemt jouw stagecoördinator zowel met jou als het stagebedrijf contact, daarbij ontvang je een e-mail waarin alle benodigde documenten worden opgevraagd door de Sponsororganisatie. Tijdens je visumaanvraag zal IO New York het centrale contactpunt zijn.
Wanneer jij bent aangenomen voor de stageplaats bij het gekozen stagebedrijf gaan wij aan de slag met het organiseren van jouw studentenaccommodatie in New York. Ook zullen wij jouw Sponsorship aanvraag invoeren bij de Sponsororganisatie in Amerika. IO New York zal zowel jou als je stagebedrijf een e-mail sturen met alle benodigde documenten die worden opgevraagd door de Sponsororganisatie. IO New York zal het centrale contactpunt zijn. Zodat de communicatie en je J1 visumaanvraag soepel verloopt.

Nu Aanmelden

Follow Us on Facebook!

Get in Touch!

 • Phone:
  0031 (0)6 22 11 08 27
 • Email:
  info(@)ioabroad.com
 • Address:
  Entrepeneur Hub:
  De Stadstuin
  3526 KS, Utrecht,