For Universities  For Companies          

Stage ervaringen New York City / IO New Yorktage New York City - David en Jordy

stage amerika ervaringen

Wij lopen van maart t/m juli 2018 stage bij twee verschillende bedrijven in Manhattan.
Zonder de hulp van IO New York hadden we waarschijnlijk nooit een stage gevonden. Daarnaast, als we wel een stage hadden kunnen vinden, was het zonder IO New York nooit gelukt om een visum aan te vragen. Dit kost zoveel tijd, kennis en moeite; hier heb je hulp bij nodig van iemand die dit vaker heeft gedaan.

Daarnaast is onze ervaring, en geven we als tip mee gelijk een Amerikaanse zorgverzekering af te sluiten. Voor onze visumaanvraag moesten wij o.a. aangeven of we een huidige verzekering (in Nederland) hebben of dat we er eentje van de sponsororganisatie wilden afsluiten. Wij waren beide voldoende verzekerd in Nederland, dus kozen wij voor de eerste optie. Het enige dat de Nederlandse verzekeraar nog even moest doen is een formulier tekenen, en dat is waar het feest begint! Lang verhaal kort houden; wij hebben beide vele uren aan de telefoon gehangen met zowel Nederlandse verzekeraars als Amerikaanse, en het resultaat is dat we beide nu alsnog Amerikaans verzekerd zijn.

Fashion Stage New York City, Anne

Bekijk hier het filmpje van Anne die verteld over haar mode stage in New York City welke zij georganiseerd heeft met he stagebemiddelingsbureau IO New York.


Fashion stage New York City, Renate

stage amerika ervaringen
Het is altijd al een droom van me geweest om voor een aantal maanden in New York te wonen. Ik had nu de kans om het te combineren met school en ging op zoek naar een modestage in New York. Eerst wou ik het zelf gaan regelen, maar al snel kwam ik er achter dat dat eigenlijk veel te lastig is. In september 2016 besloot ik me na lang denken in te schrijven bij bureau IO New York. Er zijn zo veel verschillende bemiddelingsbureaus, waardoor het lastig kan zijn om er achter te komen welke het beste kunt benaderen. Nadat ik me in had geschreven bij IO New York kreeg ik al snel een antwoord met betrekking tot het zoeken van een stage. Het bemiddelingsbureau ging op zoek naar verschillende bedrijven, en ik moest aangeven welke me het meest aansprak. Ik had er één gekozen en al snel werd er een gesprek gepland. Helaas ging deze na omstandigheden niet door, dus ik ging op zoek naar een nieuwe stageplek. Heel snel daarna had ik weer een gesprek met een ander bedrijf en dit is uiteindelijk ook mijn stage geworden.
Na het sollicitatiegesprek met het stagebedrijf, begon het invullen van al het papierwerk dat je nodig hebt om verder te kunnen. Na het invullen van al deze formulieren kreeg ik helaas te horen dat er een zogenoemde site visit plaats moest vinden bij mijn stagebedrijf. Een site visit is nodig bij kleine bedrijven in Amerika die een stagiaire met een J-1 visum aan willen nemen. Hierdoor zou ik vertraging op gaan lopen. Ik baalde, maar ik bleef er vertrouwen in hebben, want als je echt iets wilt dan lukt het :).
Langzamerhand begon ik me toch steeds drukker te maken of alles nog wel door zou gaan. Door enkele problemen bij mijn stagebedrijf, konden zowel ik als IO New York niks doen als wachten op de juiste formulieren. Het was onderhand al december en ik was nog steeds aan het wachten. Totdat ik na veel geduld bevestiging kreeg dat mijn stage was goed gekeurd. IO New York gaat zo snel mogelijk te werk en probeert vertraging zo veel mogelijk te voorkomen, maar in mijn situatie was dat eigenlijk onmogelijk. Nadat dit allemaal opgelost was, konden we eindelijk verder. Hierna verliep het eigenlijk allemaal heel snel en voor ik het wist vertrok ik naar New York.
Door de vertraging die ik op heb gelopen had ik 4 dagen voor vertrek mijn visum binnen, maar ik was zo blij! Een stage in New York regelen is stressvol en tijdrovend. Ik had nooit durven dromen dat het echt door zou gaan, maar dankzij de goede service van IO New York is alles helemaal goed gekomen. Dus begin op tijd met het zoeken van een stageplek, maar laat je zeker niet tegen houden door alle stress, het geld en het vele werk. Het is het helemaal waard!

Ik zit nu voor mijn tweede week in New York en loop stage bij een fashiondesigner en heb het super naar mijn zin!
Renate
J1 Visum Stage Amerika,

stage ervaringen amerika Gijs - Fontys Hogeschool - Aanvraag J1 stagevisum: "Zelf had ik een bedrijf gevonden in de Verenigde Staten voor mijn afstudeerstage. Het bedrijf en ik wisten niet wat we voor het visum moesten doen. Daarom heb ik IO New York ingeschakeld. Dit was een perfecte keus. De visa support werkt heel erg goed. IO New York legt alles duidelijk uit, maar ook voor vragen kun je altijd bij ze terecht. Binnen een paar uur heb je een reactie op al je vragen. De communicatie was uitstekend. Het visum proces kan heel erg lastig zijn en daarom is het een aanrader om IO New York te gebruiken hiervoor. IO New York zal het visum samen met jou en je bedrijf regelen en dat bespaard veel stress en moeite voor jou! Ten slotte betaal je IO New York nog wat geld wanneer je je visum hebt, maar dit voelt als bijna niks in vergelijking met wat IO New York voor jou doet."

J1 Visum Stage Amerika

stage amerika ervaringen
Gijs - Aanvraag J1 stagevisum: "IO New York heeft me vorige zomer geholpen met mijn J1 visa voor een stage in New York. Vooral de persoonlijke aanpak en flexibiliteit waren enorm waardevol. Lennart wist bij iedere stap precies wat er moest gebeuren en gaf ook begeleiding bij het proces waar dit nodig was. Ik ben erg tevreden over de gang van zaken en kan IO New York aan iedereen aanbevelen."

Gijs

Stage New York City - Phil

Ik heb het hier onwijs naar mijn zin en vermaak me echt enorm. ik ben enorm blij dat ik de keuze heb gemaakt om naar New York te gaan, het is de ervaring van mijn leven!

io new york ervaringen Wat vond je van de service van IO new york?
De service van IO New York was ik erg blij mee. zo was het dat ik erg laat begonnen was met het zoeken van een stage maar was enorm opgelucht dat jullie er niet moeilijk over deden en meteen aan de slag gingen! Ik had ook bij een ander bemiddelingsbureau aangemeld en die hadden me na een skype gesprek verteld dat het me waarschijnlijk niet zou lukken een stageplek geregeld te krijgen en dat ik volgende keer bij hun 4 of 5 maanden van tevoren me moest aanmelden. Daarnaast waren de reacties op mijn mails was altijd top-notch en snel, ik kon altijd alles vragen wat ik wou en kon er zeker van zijn dat ik goed geholpen zou worden.

Mijn stage in New York City
Ik vind het hier geweldig en ik heb het enorm naar mijn zin! Collega's zijn super vriendelijk en kan het goed met iedereen vinden en het zit op een geweldige locatie. Steve is een enorm relaxte begeleider en geeft mij de vrijheid die ik nodig heb. Omdat hij inmiddels ervaring heeft met Nederlandse studenten weet hij ook hoe hij met ons om moet gaan en dat is zeer prettig. (wij Nederlanders zijn nou eenmaal een bepaald soort manier van omgang gewend wat een beetje verschilt met andere landen).
Gister was ik rustig aan het werk en hij kwam naar me toe en zei: Phil kom naar mijn kantoor ik heb een project voor je. Dus ik kom naar zijn kantoor met notebook en pen om aantekeningen te maken, hij doet de deur dicht en zegt ineens: Oke Phil, vanavond gaan we naar de Yankees vs the Red Sox. En toen sprong ik bijna een gat in de lucht uit blijdschap. Dit zijn van die momenten die de stage gewoon helemaal waard maken. Ik had een onvergetelijke avond en de ervaring van mijn leven.


J1 Visum aanvraag Amerika - Lisa

io new york ervaringen In december 2015 kreeg ik te horen dat ik was aangenomen op mijn stage bij Nudie Jeans in New York. Een gevoel van blijdschap kwam natuurlijk naar boven, maar dit ging gelijk gepaard met heel veel stress.
Ik moest in 2 maanden een visum regel en en ik had al van anderen gehoord dat het bij hun veel langer had geduurd. Na een beetje rond kijken op het internet kwam IO New York in mijn ogen het beste naar voren en besloot ik contact op te nemen. Ik dacht dat het wel een tijdje ging duren maar ik had binnen een paar dagen antwoord. En zo ging het eigenlijk het gehele proces. Iedere keer als ik vragen had, of dingen niet zeker wist hoe ik ze moest invullen had ik dezelfde dag nog antwoord, als het niet binnen een paar minuten was. Het invullen van al deze formulieren wil nog wel eens wat onduidelijkheid meebrengen dus mailde ik voor de zekerheid altijd wat het betekende en de antwoorden waren altijd super duidelijk en hebben mij erg geholpen. Daarnaast stond IO New York ook goed in contact met mijn stagebedrijf, wat erg fijn en ook belangrijk voor mij was. Na de begin stappen in het proces ligt het uit IO New York’s handen en zorgt de sponsor agency voor het verdere verkrijgen van je visum maar nog kon ik altijd bij IO New York terecht voor vragen.
Het hele avondtuur van in het buitenland stage lopen brengt al veel onrust met zich mee, en zeker als het visum op korte termijn geregeld moet worden maar ik kan zeker zeggen dat IO New York die onrust voor een groot gedeelte heeft weggehaald. Dankzij hun goede service en snelle antwoord zat ik binnen 2 maanden in New Yorken zou ik als het nodig was zo weer voor IO New York kiezen.


Stage New York City - Marc

Mijn stage in New York
Op 22 februari kwam ik aan in New York. De eerste indrukken zijn gelijk overweldigend, wat een stad. Ik had een week vrij voordat ik uiteindelijk aan mijn stage begon, die week gebruikte ik om wegwijs te worden in Brooklyn (waar ik mijn kamer heb) en Manhattan. In eerste instantie wist ik niet goed wat ik moest verwachten van Brooklyn, ik was al een paar keer in New York geweest maar dat was voornamelijk in Manhattan. Maar al snel kwam ik erachter dat Brooklyn ook een heerlijke plek is om te verblijven, erg rustig en de mensen zijn vriendelijk. Ook een goede connectie vanuit Brooklyn om in Manhattan te komen, dus helemaal niks te klagen! De week vloog om en heb nog verschillende leuke uitstapjes gemaakt zoals naar MoMa, Museum of Natural History en ook heb ik de parken bezocht in New York zoals Washington square park, Central Park natuurlijk en Bryant park. Het leuke aan de musea hier is dat het vaak gratis is, de prijzen die zijn aangegeven zijn vaak een advies prijs, maar met een quarter kan je vaak ook al binnen komen. Na deze week begon het ‘’echte’’ leven en begon ik mijn stage bij een Mergers and acquisitions (M&A) kantoor in Manhatten.

Maandag ochtend 29 februari kwam ik aan bij Grand Central, tegenover stond een enorme wolkenkrabber en dat is waar mijn kantoor zich bevindt, one grand central. Het zag eruit zoals in de films en dat maakte wel indruk, had gelijk zin om te beginnen. Ik nam de lift naar de 16e etage en liep het kantoor binnen en maakte kennis met mijn nieuwe collega’s. Erg aardige mensen, en ook erg internationaal, ik ben zeker niet de enige niet-Amerikaan op het kantoor. Daarna werd mij uitgelegd hoe ze daar werkten en maakte ik mijzelf eigen met de werkwijze. Tijdens mijn break liep ik naar Bryant Park en at ik daar mijn lunch, erg leuk natuurlijk dat gebeurt ook niet elke dag! Daarna nog wat kleine opdrachtjes gedaan en toen zat de werkdag er alweer op. De week vloog om en mijn stage bedrijf was ook positief over het onderzoek wat ik wou opstarten voor mijn studie. Ik studeer IBMS op de Hogeschool Utrecht en deze stage is de laatste stap richting mijn afstuderen. Ze stonden er positief in en ik ben blij met de hulp die ze mij boden. Elke dag is tot nu toe weer een feest om naar mijn stage te gaan, zoveel nieuwe dingen en het uitzicht verveelt nooit. Het zijn natuurlijk de eerste weken, en het zal niet altijd even makkelijk zijn en het is hard werken, maar uiteindelijk is het natuurlijk een prachtige ervaring en ik heb dan ook erg veel zin in de komende weken.

Daarnaast heb ik het ook erg leuk met mijn huisgenoten in Brooklyn, dat is ook belangrijk natuurlijk. Ik woon samen met 3 andere studenten uit Frankrijk, Amerika en Engeland. Die mix is erg leuk, en zo heb je ook nog veel Europese invloeden. Ik kan het iedereen aanraden om mede studenten op te zoeken als je alleen naar New York verhuist. De komende weken zal ik mee gaan draaien om evenementen op mijn stage en ben ik van plan om sport wedstrijden te gaan bezoeken in New York, en natuurlijk nog verder de stad verkennen. Ik kijk uit naar de komende maanden!

Deel 2
Inmiddels zijn we aangekomen bij de laatste weken van mijn verblijf in de Verenigde Staten. Mijn stage zit er al een aantal weken op en nu heb ik nog een maand de tijd om alles verder te ontdekken. Ik ben inmiddels uit New York vertrokken en verblijf momenteel in de Hamptons, wat een oase van rust is vergeleken met NYC.


De afgelopen maanden zijn voorbij gevlogen. Ik kan wel zeggen dat dit een van de meest leerzame maanden van mijn leven zijn geweest tot nu, en ook de leukste. New York verveelt nooit, wat een bruisende stad. Ik zie mijzelf daar nog wel eens terugkeren voor lange tijd. Tijdens mijn stage kreeg ik veel verantwoordelijkheid. Ik heb op een aantal evenementen meegedraaid op top locaties in New York. Zo stond ik na het evenement nog na te genieten bovenop het dakterras van de New York Athletic Club met een overzicht over heel Central Park. Wie had dat gedacht dat ik daar ooit zou staan? Zoveel plekken die normaal gesproken verborgen blijven gaan open. Je leert hoe het is om te leven als een echte New Yorker en je sluit vriendschappen met mensen die je anders nooit had leren kennen.

Tijdens mijn stage zijn ook nog vrienden uit Nederland langs geweest in New York voor een week. Nu ik bekend was in de stad kon ik ze natuurlijk meenemen naar de beste plekken en kon ik ze New York laten zien op een manier zoals je vaak niet ziet als toerist. Ook hebben we nog een weekend een auto gehuurd en hebben we een ‘’kleine’’ roadtrip gemaakt naar Washington, Philadelphia en Atlantic City. Klein voor Amerikaanse begrippen want de afstanden hier zijn allemaal gigantisch. Washington was een geweldige stad, echt een aanrader. We zijn langs het witte huis geweest, Washington Monument, noem het allemaal maar op. De volgende dag zijn we op de weg naar Atlantic City nog langs Philadelphia gereden en nog op de foto geweest met het Rocky standbeeld natuurlijk! Daarna hebben we nog de EK finale gekeken in de stad zelf en toen zijn we onze reis vervolgd naar Atlantic City. Dit bleek een hele aparte stad te zijn, veel casino’s, clubs, etc. Las Vegas is nog wel wat groter maar Atlantic City is een goede 2e. Leuke avond in het casino gehad, maar helaas geen winst. De dag daarop zijn we weer terug gereden naar New York en hebben we onze trip daar vervolgt. Ik kan dit iedereen aanraden om dit te doen als familie of vrienden over komen. In een paar dagen kan je een paar geweldige steden zien! De overnachtingen hadden we niet van tevoren geboekt maar heb ik op die dagen zelf opgezocht via Yelp. 20 dollar per nacht per persoon kwam het elke keer op uit en de kamers zagen er goed uit, en er zat nog ontbijt bij!


Het is moeilijk om al je ervaringen van een afgelopen half jaar in een A4 te omschrijven. Ik heb zoveel gezien en gedaan in deze maanden en ik zal die herinneringen voor altijd met mij meedragen. De stad, de mensen, alles heeft bijgedragen aan een onvergetelijke tijd. Lopen door central park en elke keer nieuwe dingen zien, sport wedstrijden bezoeken, wolkenkrabbers op, lopen door de stad zelf, het uitgaansleven, etc. , alles ga ik missen. Ik kan het iedereen aanraden. Je ontwikkeld jezelf op een professioneel aspect, maar ook zeker op een persoonlijk aspect. Deze tijd heeft mij ontzettend veel geleerd en dit zal ik meenemen voor de rest van mijn leven. IO New York heeft mij ook goed ondersteund en wanneer ik vragen had waren ze altijd beschikbaar om antwoord te geven. Erg betrouwbare organisatie die ik iedereen kan aanraden om deze geweldige stap te kunnen zetten. Het is veel werk om alles te regelen, visum, verblijf, etc. Natuurlijk vereist het ook een bepaald budget, maar uiteindelijk is het allemaal dubbel en dwars waard!

- Marc, 4e jaars student IBMS op de Hogeschool UtrechtStage New York City - Romy

IO new york ervaringen
Als klein meisje heb ik altijd gedroomd om meer van de wereld te zien. Eindelijk wordt mijn droom werkelijkheid en zit ik nu midden in The Big Apple!
Ik kan jullie wel vertellen dat dit even wat anders is dan Nederland, wat een beleving! Omringt met wolkenkrabbers, geweldige parken, bezienswaardigheden en niet te vergeten de overenthousiaste mensen. Je voelt je gelijk thuis en het mooie ervan is, is dat ik mijn droom kan combineren met mijn opleiding. A dream to come true, Maar zal dat wel mogelijk zijn? En is het niet te hoog gegrepen? Deze vragen zaten mij dwars, maar niks is onmogelijk.
Voor mijn opleiding was ik opzoek naar een interessante stage in NY op hotel-event Managementgebied. Dit bleek een lastige opgave te zijn, aangezien ik perse in Manhattan een stageplaats wilde vinden en ik ben niet te enige op deze wereld met deze droom…

Begin van het schooljaar werd mij geadviseerd om een bemiddelingsbureau in te schakelen, omdat zij gespecialiseerd zijn op het gebied van stages in het buitenland. Dit klonk veelbelovend en ik werd ervan verzekerd een stage te vinden in Manhattan, maar nadat er na 2 maanden nog geen vorderingen waren geboekt begon ik mij zorgen te maken. Niet alleen mijn droom maar ook mijn opleiding liep in gevaar als ik de stage niet voor elkaar kreeg. Na 3 maand in spanning te hebben gezeten heb ik actie ondernomen en ben ik overgestapt naar IO New York. Ik raad je echt aan om een bemiddelingsbureau te zoeken die zich specialiseerd in het stage gebied waar jij graag naartoe wilt. IO New York heeft een groot netwerk, is gespecialiseerd in New York én had de juiste contacten om mij aan een gaaf en leerzaam stage bedrijf te koppelen. Binnen een week was ik al aangenomen bij een bedrijf in Midtown Manhattan. Beter kon niet! Ik kon niet geloven dat het eindelijk was gelukt!

Nadat de stage was geregeld moest ik direct een visumprocedure in gang zetten. Ik zou graag iedereen willen adviseren om 2 maand voor vertrek of eerder het visum aan te vragen als je van plan bent naar Amerika te gaan. Er volgt een strenge en strikte procedure en zonder visum heb je geen stage. Dit obstakel kon mij mijn stage kosten, aangezien ik minder dan een maand de tijd had om een visum te regelen en dat is bijna onmogelijk voor Amerika. Met allerlei omwegen heb ik dankzei de goede hulp en adviezen van IO New York New York net één dag voor vertrek mijn visum toch nog mogen bemachtigen. Zonder IO New York New York was dit nooit gelukt. Het bedrijf bezit over veel kennis en goede communicatie om uiteindelijk de hele procedure door te lopen en goed af te sluiten.

Maar laat je aub hierdoor niet afschiken. Het is nodige stress dubbel en dwars waard. Stage lopen in New York is een geweldige ervaring die je niet mag missen. Ik heb al heel veel geleerd tijdens het regelen van de stage en nu krijg ik de kans nog meer kennis op te doen en mijn dromen waar te maken hier in The City of The World!
Ik loop stage bij een Digital Marketing bedrijf gevestigd in Midtown Manhattan. Deze stage geeft mij de mogelijkheid om alles te leren over het hele bedrijf. Ik loop voornamelijk stage op de Sales/Pr-afdelingen en ik ga in de loop van de tijd meer leren over alle afdelingen: Creative branding campaigns, E-commerce development, social-media and Strategic Planning. Ik kijk ernaar uit om al deze kennis op te doen! Ik heb vriendelijke collega’s die altijd open staan voor vragen. Naast de stage zorgt mijn stagebegeleidster ervoor dat ik voldoende tijd heb om aan mijn verslag te werken voor school.

stage ervaringen IO New York Mijn stage is met de metro slechts 15 minuten verwijderd van de accommodatie waar ik verblijf. Ik verblijf in een studentenhotel aan Broadway. Ik heb mijn eigen kamer dat van alle gemakken is voorzien. Je hebt 4 gemeenschappelijke douchejes op elke etage en een keuken. Alles wordt elke dag schoongemaakt. Het geeft mij een heel fijn gevoel dat alles schoon is. Ik verblijf in een hele gezellige buurt waar je echt de sfeer kunt proeven van New-York. Op elke hoek is een Starbucks te vinden en er zijn heel veel lokale winkels en supermarkten te vinden in de straat. Ik ben slechts 3 straten verwijderd van Central Park en Riverside park. 2 fantastische parken om even tot rust te komen en te genieten van de natuur of je gebruikt de gelegenheid om de hardloopschoenen aan te trekken. Ik stond versteld hoeveel mensen hier hardlopen! Ik werd er zelf fanatiek van en ren 3x in de week in deze prachtige omgeving.

Als je de drukte wilt opzoeken moet je op Times-Square zijn. Ik heb nog nooit zoveel verschillende mensen op 1 plek gezien omringt door a fantastische gebouwen. Echt een beleving! The Rockefeller en The Empire State Buildings zijn de 2 mooiste plekken om Manhattan helemaal te overzien op een hoogte van ca. 350 Meter. The NY-highline is een wandelpad over heel Manhattan en er zijn nog zoveel indrukwekkende bezienswaardigheden en wijken te zien zoals The National Museum, Wall street, 9/11 distribute centre, Brooklyn, Soho etc. Ik heb nog lang niet alles gezien en gelukkig heb ik nog even de tijd om zoveel mogelijk cultuur te snuiven.

Dankzij IO New York zit ik nu helemaal gesetteld op mijn stageplek in Lower- Manhattan NY. Ik heb de tijd van mijn leven hier! Vriendelijke collega’s en -stage begeleidster en bovendien zijn er veel leerzame projecten aan ik aan kan deelnemen. Niet alleen op het werk, maar ook buiten mijn werktijden. In mijn vrije tijd heb ik genoeg tijd om de toerist uit te hangen. Het is nog beter dan dat ik ooit had verwacht! Het contact met IO New York is nog steeds perfect. Ik kan altijd bij ze terecht. Het stagebedrijf, dat zei voor mij hebben uitgekozen past heel goed bij mij en mijn kennis. ik ben heel erg blij deze ervaring te mogen opdoen gedurende mijn studie! Ik ga hier mijn hele leven profijt van hebben. Daarnaast is het ook een perfecte boost voor mijn ontwikkeling.
Many many many thanks to IO New York! Zonder jullie hulp zou het nooit gelukt zijn.
Ik raad iedereen aan om een stage in Amerika te regelen met behulp van IO New York!

Romy Maassen van den Brink


Stage New York City - Ianthe

IO USA ervaringen
Ik had mij relatief laat ingeschreven bij IO New York, want het lukte mij niet om zelf een stage te vinden in New York City. IO New York heeft erg snel een stagebedrijf voor mij gevonden, dus daar was ik heel blij mee! Ik werd altijd op een vriendelijke en duidelijke manier geholpen wanneer ik (soms aardig veel :) ) vragen had, en ben goed ondersteund bij de aanvraag van mijn visum. Door IO New York kon ik gelukkig op tijd beginnen met mijn stage!


Stage New York City - Nikki

IO New York ervaringen
In de meivakantie in 2010 ben ik voor het eerst in New York geweest, gewoon voor een weekje vakantie met mijn familie. Sinds dat moment ben ik verliefd geworden op ‘The Big Apple’ en was het mijn droom om hier te wonen en te werken.

Toen ik begon met mijn opleiding aan TIO, hoorde ik dat ik stage moest lopen in de zomervakantie. Voor mij was de keus dus heel makkelijk gemaakt. Werken en toch een vakantiegevoel? Ik wil deze zomer naar New York om daar 3 maanden stage te lopen!

Mijn zoektocht naar bedrijven hield al snel op. Het is erg lastig om zelf ingangen te vinden, vooral als je zoekt naar de mooie goedlopende bedrijven, hartje Manhattan. Daarom heb ik besloten om een bemiddelingsbureau in te schakelen. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn veel bemiddelingsbureaus die zeggen dat ze je droom waar kunnen maken en die het last minute af laten weten. Dit gebeurde bij mij, twee maand voordat ik op stage zou gaan. De tijd begon te dringen en ik had nog maar één week om een stage te vinden, aangezien ik anders mijn visum niet meer op tijd zou krijgen. Ik had de hoop al opgegeven en ging er vanuit dat ik gewoon in Nederland moest blijven deze zomer. In die teleurstelling bleef ik zitten totdat ik na maar liefst één dag al een bericht kreeg van Stage- New York; een bedrijf van hun netwerk wilde graag met mij Skypen. Dit was natuurlijk helemaal super. Na het Skypegesprek kreeg ik meteen te horen dat ik mocht komen. Stage- New York heeft het onmogelijke mogelijk gemaakt en mij toch nog last minute een geweldige stageplaats aangeboden dat volledig past in mijn studie. IO New York heeft het onmogelijke mogelijk gemaakt door binnen een week een stage voor mij te regelen in hartje Manhattan.

stage Amerika Nadat ik was bijgekomen van dit goede bericht heeft Stage-New York mij alle informatie doorgestuurd wat ik nodig had voor het krijgen van mijn Visum. Het is onwijs veel papierwerk, maar ook hier hebben ze mij goed mee geholpen. Het was allemaal erg krap, maar het is mij uiteindelijk gelukt om mijn Visum net voor vertrek binnen te krijgen.
Elke ochtend wakker worden door het geluid van de sirenes, op weg naar je werk met een lekkere Starbucks koffie in je hand, net voor de ingang van het kantoor je makkelijke sneakers verwisselen in stijlvolle hakken en vervolgens deel uitmaken van een groot internationaal team van een wereldbedrijf. Dit was mijn droom, al sinds ik in 2010 voor het eerst een stap zette in New York. Je weet wat ze zeggen: ‘If you can make it here, you can make it everywhere’. Onder dat motto ben ik mijn stage gaan plannen naar The Big Apple.
Nu woon ik midden in een studentenhotel in Manhatten aan de ‘Upper West Side’, omringt met leuke cafétjes en barretjes. Op loopafstand zit de universiteit Colombia waardoor er veel studenten op straat lopen. Elke dag maak ik andere dingen mee waardoor ik mij nog geen moment verveeld heb. Op stage ben ik bezig met de branding van verschillende grote merken. Dit doe ik samen met allemaal jonge creatieve collega’s. Ik heb hier tot nu toe al heel veel geleerd en ik ga ervan uit nog veel meer te leren op zo’n stageplek!

Tot de dag van vandaag is het contact altijd heel snel en direct geweest. Ik wist dus precies waar ik aan toe was na alle twijfels die ik daarvoor had. Door de tijdsnood was ik eigenlijk al te laat voor het krijgen van een visum maar door IO New York konden wij uitwijken naar een ander Consulaat dan die in Amsterdam. Al met al ben ik zeer tevreden over de service van IO New York. Het is het geld zeker waard. Zelf was het mij niet gelukt om hier zo goed terecht te komen.

- Nikki Bragonje

Follow Us on Facebook!

Get in Touch!

 • Phone:
  0031 (0)6 22 11 08 27
 • Email:
  info(@)ioabroad.com
 • Address:
  Entrepeneur Hub:
  De Stadstuin
  3526 KS, Utrecht,