For Universities  For Companies          

J1 Visum (en het DS-2019 Formulier)

Het visum dat je nodig hebt om stage te kunnen lopen heet het J1 visum. IO New York zorgt ervoor dat jouw visumaanvraag gemakkelijk en spoedig verloopt. IO New York had in 2016 en 2017 een 100% slagingspercentage voor het aanvragen van het J1 visum voor onze studenten. IO New York brengt geen kosten in rekening wanneer een J1 visumaanvraag wordt afgekeurd door de sponsororganisatie of het Amerikaanse Consulaat.

Kosten J1 Visum
Verschil in prijs: de kosten voor het DS-2019 formulier variëren beduidend; variërend van 660,- tot en met 1.295 euro, voor enkel het DS-2019 formulier (voor een stage van 6 maanden). IO New York adviseert haar studenten daarom om de verschillende prijzen goed te bestuderen; om er zo voor te zorgen dat hij of zij de juiste prijs betaald voor het J1 visum.

Kwaliteiten van IO New York's visumsupport
 • Zorgvuldig en spoedig afgehandeld;
 • 100% slagingspercentage voor het J1 visum in 2016 en 2017;
 • De juiste prijzen voor het DS-2019 formulier en jouw visumaanvraag.


Zelf een stage in gevonden?
Heb je zelf al een stage gevonden in Amerika en ben je op zoek naar een organisatie die je kan helpen bij het aanvragen van het benodigde J1 visum? Neem dan contact met ons op. Wij begeleiden zowel studenten van IO New York als studenten die zelf een stage hebben gevonden bij het aanvragen van het benodigde J1 stagevisum voor Amerika.Voordat je het J1 visum kunt aanvragen, moet je in bezit zijn van sponsorship en het DS-2019 formulier. IO New York vraagt dit formulier voor jou aan bij onze sponsororganisaties waarmee wij doorlopende samenwerkingen hebben. Het is de rol van de sponsororganisatie om zowel de stagiair, de stage zelf, als het stagebedrijf te controleren of deze voldoen aan de voorwaarde van het J1 visumprogramma. Het DS-2019 formulier kan dus alleen worden uitgegeven door een erkende Amerikaanse sponsororganisatie. De aanvraag van dit formulier duurt gemiddeld vier weken en de kosten zijn afhankelijk van de sponsororganisatie en de lengte van het programma:

DS-2019 formulier - $745 (lengte programma: 1-3 maanden)
DS-2019 formulier - $795 (lengte programma: 3-6 maanden)
DS-2019 formulier - $995 (lengte programma: 6-12 maanden)
De stagiaire die in het bezit is van het J1-visum moet tijdens zijn stage in contact blijven met zijn sponsorganisatie. Dit gebeurt doormiddel van het SEVIS Systeem. Deelname aan dit systeem is door de U.S. Department of State verplicht. Op de volgende pagina kan je je betaling voor aanmelding bij het SEVIS regelen:https://www.fmjfee.com/i901fee/index.html.
Nadat jij je sponsorship geregeld hebt en het DS 2019 formulier hebt ontvangen, kun je je melden bij het Amerikaanse Consulaat om het J1 Visum aan te vragen.
Met de J1 visumaanvraag service zorgen wij ervoor dat het visumaanvraagproces zorgvuldig, soepel en gemakkelijk verloopt. Wij staan tijdens het gehele proces in contact met jou, je stagebedrijf en de Sponsororganisatie in Amerika.
Totale kosten van het J1 Visum - voor een stage van 3-6 maanden - bedragen:€1.090 (Met eeen wisselkoers van €1/$0.80)

Eventuele aanvullende kosten:
Alle J1 Visum deelnemers zijn in het bezit van een zorgverzekering die voldoet aan de voorwaarden die zijn samengesteld door de U.S. Department of State. Alle deelnemers krijgen bij aanmelding van IO New York een overzicht van deze voorwaarden, zodat je meteen met jouw verzekeringsmaatschappij kunt overleggen of jouw verzekering aan deze eisen voldoet.

In sommige gevallen voert je sponsororganisatie een inspectie uitvoeren om te controleren of het stagebedrijf de kwaliteitstage kan bieden conform de J1 voorwaarden.
De kosten en mogelijkheden voor een spoedprocedure verschillen per sponsororganisatie. Met een spoedprocedure kan je visumaanvraag in principe binnen vier weken rond zijn.


Nu Aanmelden

Follow Us on Facebook!

Get in Touch!

 • Phone:
  0031 (0)6 22 11 08 27
 • Email:
  info(@)ioabroad.com
 • Address:
  Entrepeneur Hub:
  De Stadstuin
  3526 KS, Utrecht,