For Universities  For Companies          

Het J-1 stage visum en het DS-2019 formulier

Het visum dat je nodig om stage te kunnen lopen in Amerika is het J1 Visum. Dit visum, samen met het benodigde DS-2019 formulier kan soms lastig zijn om te verkrijgen en niet alle visumaanvragen worden door zowel de Sponsororganisatie, als het Amerikaaanse Consulaat goedgekeurd. Met de Inhouse J1 Visum Support zorgen wij ervoor dat je visumaanvraag gemakkelijk en spoedig verloopt.

stage visum Amerika

IO New York had in 2016 het hoogste slagingspercentage van de samenwerkende organisaties in Nederland met ‘de grote drie’ Sponsororganisaties uit Amerika. Dit komt onder andere omdat de visumnaanvragen bij IO New York grotendeels door Amerikaanse medewerkers worden afgehandeld die voorheen bij dezelfde Sponsororganisaties in Amerika werkten. Hierdoor heeft IO New York de expertise in huis om ervoor te zorgen dat alle visumaanvragen secuur en zorgvuldig worden afgehandeld.

Kosten J1 Visum

Voordat jij je kunt aanmelden bij het Consulaat moet jij in bezit zijn van een Sponsorship. Dit wordt ook wel het DS 2019 formulier genoemd en kan alleen worden uitgegeven door Sponsororganisaties in Amerika.
Alle J-1 deelnemers moeten tijdens hun stage in contact blijven met hun sponsorganisatie, dit gebeurt onder andere doormiddel van het online SEVIS Systeem. Aanmelden is door de U.S. Department of State verplicht. Op de pagina kan je de SEVIS Fees betalen: https://www.fmjfee.com/i901fee/index.html
Nadat jij je Sponsorship en het DS 2019 formulier hebtr ontvangen, kan jij een afspraak maken bij het Amerikaanse Consulaat om het J1 Visum aan te vragen.
Met de Inhouse Visa Support zorgen wij ervoor dat het visumaanvraagproces soepel en gemakkelijk verloopt. Wij staan tijdens het gehele proces in contact met jou, je stagebedrijf en de Sponsororganisatie in Amerika.

Eventuele aanvullende kosten:
Alle J1 Visum deelnemers moeten in het bezit zijn van een zorgverzekering die voldoet aan de voorwaarden die zijn samengesteld door de U.S. Department of State. Alle deelnemers krijgen bij aanmelding van IO New York een overzicht van deze voorwaarden, zodat je meteen met jouw verzekeringsmaatschappij kunt overleggen of jouw verzekering aan deze eisen voldoet.

In sommige gevallen moet jouw Sponsororganisatie een inspectie uitvoeren om te controleren of het stagebedrijf een legitiem bedrijf is en of het stagebedrijf een kwalitietstage kan bieden confirm de J1 voorwoorden.

De kosten en mogelijkheden voor een Spoedprocedure verschillen per Sponsororganisatie. Met een Spoedprocedure kan je visumaanvraag in principe binnen vier weken rond zijn.Zelf een stage in gevonden?
Heb je zelf al een stage gevonden in Amerika en ben je op zoek naar een organisatie die je kan helpen bij het aanvragen van het benodigde DS-2019 formulier en het J1 visum? Neem dan gerust contact met ons op. Wij begeleiden zowel studenten van IO New York als studenten die zelf een stage hebben gevonden bij het aanvragen van het benodigde J-1 stagevisum voor Amerika.

Let op!: de prijzen voor het aanvragen van het J1 visum zijn zéér uiteenlopend in Nederland. In principe maken alle stagebemiddelingsbureaus gebruik vandezelde de grote drie Sponsororganisaties in Amerika. Deze organisaties kunnen vrijwel in alle studierichtingen studenten 'Sponsoren'. Honderden Euro’s meer betalen voor jouw Sponsorship is dan ook overbodig.

Nu Aanmelden

Follow Us on Facebook!

Get in Touch!

 • Phone:
  0031 (6) 22 11 08 27
 • Email:
  info(@)io-usa.com
 • Address:
  Entrepeneur Hub:
  De Stadstuin
  3526 KS, Utrecht,